Няколко купувачи на руски газ са се съгласили да преминат към

...
Няколко купувачи на руски газ са се съгласили да преминат към
Коментари Харесай

Русия: Купувачи вече се съгласиха да плащат газа в рубли

Няколко купувачи на съветски газ са се съгласили да преминат към заплащания в рубли. Това заяви в петък съветският вицепремиер Александър Новак, представен от " Ройтерс ".

" Очакваме решението за прекосяване към рубли от други вносители ", добави той в коментар, оповестен от министерството. Той обаче не разкри самоличността на клиентите.

Президентът Владимир Путин сподели предишния месец, че купувачите на съветски газ от " вражески " страни би трябвало да заплащат в рубли - ход, отритнат от управляващите на Европейския съюз (ЕС) при режима на глобите на блока против Москва.

Путин предизвести Европа, че рискува доставките на газ да бъдат прекратени, в случай че не заплаща в съветската валута, тъй като се пробва да отвърне на глобите, наложени поради това, което Москва назовава нейната " специфична военна интервенция " в Украйна.

През март той предложи купувачите на енергия да открият сметки в Газпромбанк, където заплащанията в евро или долари да се обръщат в рубли.

Впоследствие стана ясно, че страната обмисля да разшири листата на стоките, изнасяни единствено против рубли, в това число продажбата на зърно, нефт и дървен материал.

Армения направи няколко заплащания за доставките на съветски природен газ в рубли, сподели министърът на стопанската система Ваган Керобян в изявление за съветската медия RBC в петък.

Външният министър на Унгария Петер Сиярто съобщи в понеделник, че Унгария възнамерява да заплаща за съветския газ в евро посредством Газпромбанк.

Русия към момента не е определила дата за прекосяване към заплащания в рубли за изнасяни от Русия артикули, разнообразни от газ, като нефт и въглища. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР